divendres, 16 d’abril de 2010

Gràcies a tots i totes!

El passat diumenge 11 d’abril es va celebrar la tradicional Festa de les Cigonyes a la Reserva Natural de Sebes. L’acte va ser tot un èxit de participació, ja que comptà amb la presència d’uns sis-cents assistents. Quant a les representacions tant polítiques com de l’entitat (Grup de Natura Freixa), va assistir a la festa l’alcalde de Flix, Òscar Bosch Pujol; el senador Pere Muñoz; el delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó; Josep Manel Albiac Machin, president del GNF; i Pere Josep Jiménez Mur, coordinador de la reserva.
A partir de dos quarts de deu es va poder accedir al Mas del Director amb autocar o bé amb el carruatge de l’Arpella. La diada s’inicià sobre les deu del matí amb l’espectacle Supereccos, de la companyia La Banda del Drac, i amb una vintena de jocs gegants L’Animalada, de la companyia Katakrak. A més, enguany hi hagué un taller de dibuix destinat als més petits de casa el quals, un cop pintat el dibuix que havien escollit, podien votar el nom per al nou poltre de la Camarga nascut recentment a la reserva. Entre els noms de Sol, Toll, Drac, Ecus i Pegaso, tant els nens com també els més grans van escollir el nom de Toll. Ja a partir de dos quarts d’una tingueren lloc els parlaments de les diverses autoritats, l’entrega d’obsequis als guanyadors del cartell i la postal que s’editaren per al dia de la festa, l’entrega de diplomes per als voluntaris de la reserva i, inalment, el lliurament de diplomes per a tots els nadons de la comarca i pobles del voltant nascuts l’any 2009. Van participar a la festa prop d’un centenar de nadons, que vingueren personalment a recollir el diploma. Tot seguit es conclogué la diada amb l’alliberament de fauna salvatge, sent aquest any un xoriguer l’au alliberada.
Cal agrair la participació de tots els assistents al dia de la Festa de les Cigonyes, ja que sense ells aquesta no seria possible.