dimecres, 30 de març de 2011

Inici Setmanatura 2011

cartell_setmanatura_2011


Aquest dissabte 2 d'abril s'inaugura l'exposició del XV Concurs de Fotografia de Natura del Grup de Natura Freixe i iniciem el cicle d'activitats amb una conferència sobre "El canvi climàtic als nostres espais protegits" realitzada per Marc Viñas, cap de projectes de la Reserva Natural de Sebes, Flix.
Amb la col·laboració i implicació de bona part dels Parcs Naturals de casa nostra, l’exposició elaborada des de la Reserva Natural de Sebes i  Meandre de Flix, ens mostra les tendències i processos de canvi produïts en els hàbitats i les espècies al llarg de la geografia catalana, destacant la valuosa biodiversitat del seu patrimoni natural, des dels prats alpins i subalpins fins als sistemes naturals litorals, tot aturant-se pels massissos i serralades on hi predomina la vegetació mediterrània.
L’exposició consta d’un total de 6 panells, tres dels quals dedicats a parcs naturals, mentre que els restants, de caire més monogràfic, consisteixen en un panell introductori, un panell d’ocells i canvi climàtic i el darrer panell, de papallones i canvi climàtic. En l’elaboració de continguts dels diferents panells, ha estat indispensable la col·laboració i aportació documental d’institucions com el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), el Museu de Ciències Naturals de Granollers, la Universitat de Girona, així com l’aportació del personal tècnic dels diferents espais naturals protegits implicats en l’elaboració final.
Amb tot es pretén informar, divulgar i conscienciar sobre els efectes presents i la previsió de canvis futurs com a conseqüència del canvi climàtic sobre els espais naturals, i de com aquest pot afectar la flora i la fauna del país, canviant l’estructura i la distribució de les seves poblacions.
D’aquesta manera, aquesta ha itinerat durant bona part del 2010 pels diferents centres de la Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya, circulant per ser exposada en aquest àmbit al llarg de l’any internacional de la biodiversitat.
A més, diumenge 3 d'abril, a les 8:30 hores es celebra una jornada de voluntariat ambiental per tal de concloure el projecte de restauració del galatxo dels xops amb una plantada d'arbres autòctons i instal·lació del cartell informatiu.
Us esperem!